0

С езон 7 на най-добрата аматьорска лига по минифутбол в България вече е към края си. А с това идва и серията от награждавания за призьорите. В SPL Malus-Sport Младежите Б спечелиха титлата предварително, но това не им попречи да се порадват, както подобава. На второ място завърши БулБаск, а трети е Селесао София.

За MVP бе избран Ивайло Орманджиев именно от бронзовите медалисти. Голмайстор на първенството стана Валентин Захаринов от Гърдова глава с 56 попадения, а с най-много асистенции е Явор Стойчев (27) от Младежите Б. За най-добър защитник бе избран Денислав Пейчев от Вълците, а Димитър Гълъбов от БулБаск е вратар номер 1. Победителят спечели ваучер за екипировка от Malus-Sport. Малката купа пък грабна тимът на Гърдова глава.

В SPL Cairo шампион стана отборът на Kerelski. Тимът трепереше до последно, но удържа хикса срещу втория Феодалните красавци накрая и вдигна трофея. На трето място завърши ФК Торнадо 2013. За MVP на първенството бе избран Милен Иванов от шампионите, а съотборникът му Любомир Станимиров взе статуетката за най-добър вратар.

Голмайстор с 45 попадения стана Иван Чуров от Феодалните красавци, а съотборникът му Божидар Евтимов взе статуетката за най-добър асистент с 34 точни подавания. Най-добър защитник стана Ивайло Петров, а тимът на Реал София грабна Малката купа в дивизията. Победителят в дивизията пък спечели ваучер за екипировка и банкет в заведение Cairo. Призьорите получиха бири, а завършилите на второ място взеха и по една топка.

Още четири дивизия ще приключат в следващите два уикенда на „Царско село“, а записването за новия сезон ще стартира в началото на август!