0

И ван Славов е новият главен скаут на ЦСКА, след като напусна същия пост в гръцкия ОФИ (Крит). Това информира комшийското издание SDNA.

“ОФИ прекратява взаимоотношенията си с шефа на скаутския департамент Иван Славов, който се присъедини към нашия клуб през ноември 2022 година”, потвърди на свой ред с официално съобщение и гръцкият тим.

"Искам да благодаря на ръководството на ОФИ за отличната съвместна работа в последната година и половина. За мен беше удоволствие и чест да съм в Крит и да бъда част от топ отбора на острова, където организацията е на най-високо ниво. По време на престоя ски в Ираклион създадох много приятелства и се привързах емоционално към клуба, който ще продължа да следя и да подкрепям", сподели Славов, чиято визитка впечатлява с факта, че през 2018 г. започва работа в английския гранд Арсенал при тогавашния главен скаут на лондончани и настоящ спортен директор на германския Щутгарт - Свен Мислинтат. Малко по-късно – през 2019-а, пловдивчанинът пък е тактически анализатор в щаба на Красимир Балъков в националния отбор.

В последствие заема същата позиция в ЦСКА 1948 през сезон 2020/2021, а през следващата кампания той е част от екипа на Азрудин Валентич в Ботев (Пд). През лятото на 2022 година Славов е назначен за главен скаут на кипърския АПОЕЛ (Никозия), а от ноември същата година преминава на тази позиция и в ОФИ.