0

Д ългоочакваният договор, при това ревизиран като наем, между Национална спортна база ЕАД и Община Петрич за стопанисване на спортните съоръжения и сгради на базата в Петрич вече е подписан. Благодарение на спортния министър Весела Лечева и директора на НСБ ЕАД Светослав Русинов е факт новият договор.
Срокът на договора е 10 години. За целта в Петрич пристигна директорът на НСБ Светослав Русинов.

До този момент Община Петрич имаше подписан едногодишен договор – кратко време за инвестиции, чувство за несигурност какво ще се случи след това. „Срокът беше изключително кратък. Сега имаме повече спокойствие, повече сигурност да инвестираме и по-добра цена - 4 500 лева с ДДС е месечният наем за съоръженията. По-ниският наем ще даде възможност да развиваме базата. Имаме изготвена инвестиционна програма на стойност 2 млн. лв. с включени подобрения изцяло в спортната инфраструктура“, обяви кметът Димитър Бръчков.

Съоръженията, които се предоставят на Община Петрич са: основният стадион с писта, двуетажната сграда /съблекалня/, пристройката към нея, салон за баскетболни тренировки, салон за обща физическа подготовка, тренировъчен футболен терен, открита площадка с кортова настилка, площадка за хандбал, тенис корт и площадка, обслужващ паркинг и търговски обект на входа на НСБ „Цар Самуил“.

Кметът Димитър Бръчков обяви, че сега започва истинската работа, за да може ОФК „Беласица“ да играе у дома, да могат всички други спортни клубове да имат достъп и условия за своята дейност в НСБ „Цар Самуил“.

„Заедно с колегите от Общински съвет ще подредим в приоритети всичко в инвестиционната програма и как да процедираме“, уточни кметът. "Сигнали до институции досега пречеха на инвестиционните намерения на Община Петрич, въпреки че имахме едногодишен договор за наем. Обстоятелствата вече се променят. Всеки един петричанин чувства НСБ „Цар Самуил“ – ЦАРЯ като част от Петрич! До този момент винаги бяхме гости – сега имаме хоризонт да си бъдем У ДОМА!", каза кметът.