0

Я сно е сега, че върху терена може да се строи. Запознал съм детайлно премиера с абсолютно всичко по този въпрос. За 15 дни се направи повече, отколкото за последните 10 години. Това обяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев след среща с шефовете на ЦСКА-София, начело със собственика Гриша Ганчев, на която присъстваха също главният архитект на София Здравко Здравков, хора от „Сердика спортни имоти“.

За реконструкцията на Българска армия Радостин Василев обяви, че „за пръв път се поставиха 5 точки, в тях са общината, ЦСКА, министерството, "Сердика спортни имоти".

Той заяви, че е защитавал единствено интересите на държавата, а скоро му предстои и среща с други отбори и спортни федерации, които ще поставят своите проблеми и ще бъдат запознати с програмата на министерството.



"Планът, който бяхме изградили за комунакиця, се изпълни. Днес за първи път направихме четиристранна среща, за да видим какво толкова дълго е пречело за изграждането на стадион "Българска армия". Длъжен съм да предприема всички действия за защита на държавния интерес“, каза Василев, който е работил около 5 г. във футболен клуб ЦСКА.

„По всички точки съм докладвал на страните, казал съм какви са изискванията на държавата. Моята идея е държавата да бъде защитена и изрядна. Това е интересът, който защитавам аз. Направих, според мен, всичко необходимо не да помагам на някого, а на българския спорт. Готов съм да помогна на всички!

Аз, като министър, заемам само принципни позиции. Аз съм министър на младежта и спорта, но се налага да бъда министър на футбола в последните дни. Предполагам са обнадеждени, че прозрачността е на ниво. Нищо няма да бъде спестено на никого, ако някой иска да строи, той трябва да си изпълнява задълженията и към държавата", заяви министър Василев.

"За първи път се провежда среща между страните. В рамките на моите правомощия изисквам да знам какво се случва в казуса. ЦСКА поставиха своите притеснения, че досега странични фактори са пречели. В момента представлявах интересите на министерството и с това, че министерството иска да си оправи имота.

За мен няма значение кой ще представлява ЦСКА. Най-правилното нещо бе Гриша Ганчев да дойде тук. Той каза, че това е последното нещо, което иска да направи и аз, като министър, искам да го удовлетворя.

ЦСКА знае, че не съм министър на ЦСКА. Скоро имаме среща с Берое, с пловдивските отбори.

Бяхме на среща с Левски, обсъждахме възможностите за козирка на "Герена", която ще струва колкото целия сектор. Когато кажа нещо за футбол, всички са тук, когато кажа нещо за другите спортове, няма толкова много интерес. Промяна трябва да има в целия български спорт!",завърши министър Радостин Василев.