0

Ц СКА стигна до бърз и непоколебим провал по планирана мегасделка. "Червените" пожелаха голмайстора на Първа лига за миналия сезон и капитан на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев. Те обаче бяха принудени да се откажат бързо от сделката, след като им поискаха 2 000 000 евро за халфа, пише днес в. "Мач Телеграф".

Сумата е четири пъти по-висока от тази, която ЦСКА 1948 искаше за Чочев от клубове зад граница. Според запознати националът е бил спазарен с китайски отбор и такъв от Близкия изток срещу 500 000 евро. Самият футболист обаче отказал тези трансфери, защото искал да бъде в България до съпругата си Сюзън, която наскоро го дари с дете. Именно тази информация е накарала ръководството на ЦСКА да поиска да купи Чочев, който имал интерес към трансфер на "Армията", но четворната цена на халфа категорично е отказала "червените".

Босът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов също отрече възможността на този етап Ивайло Чочев да премине в Борисовата градина.

Иначе настоящият договор на капитана на ЦСКА 1948 е до лятото на 2027 година. За тима от Бистрица той има 104 мача във всички турнири, в които вкара 48 гола и направи 11 асистенции.

Ивайло Чочев е юноша на Спартак Плевен и Чавдар Етрополе, откъдето през 2013 преминава в ЦСКА. За „армейците“ има 50 мача с 8 гола и 5 асистенции. През 2014 година той беше продаден на италианския Палемро 2 милиона евро, сумата която към днешна дата искат на "червените" за правата му. Чочев се провали на Ботуша след серия от тежки травми, за да възроди кариерата си след трансфер в ЦСКА 1948 през август 2020.

Припомняме, че проучване на "Мач Телеграф" показа, че към този момент именно Ивайло Чочев е футболистът с най-висока заплата в родния елит - 50 000 евро на месец.