0

В типичния си стил „право куме в очи“ бившият футболист и директор в ЦСКА Георги Илиев бе категоричен пред БНТ, че българските клубове не разполагат с необходимите условия, за да развиват родните футболисти на добро ниво.

Според Майкъла ЦСКА-София е с шанс за титлата благодарение на доза късмет.

"Надявам се щастието да се обърне към ЦСКА в битката с Лудогорец. За да станеш шампион трябва да биеш добрите - ЦСКА и Левски“, пожела си Майкъла.

„Ние не се представихме добре в мачовете с тези опоненти. Саша Илич се представя добре с тези играчи. Той завари отбор, който имаше определен стил. Има и късмет. Играчите, които той доведе, не са с добро качество за ЦСКА. 

Лудогорец направи най-слабата си селекция от години. Ние на това разчитаме", коментира бившият защитник на „червените“ в предаването "Арена спорт".

"Качеството на българските играчи не отговаря на средното ниво в Европа. Вижда се как се представя националния отбор. Нямаме условия за тези млади играчи да се развиват. Освен Лудогорец, няма един отбор с възстановителен център. Това е трагедия. Това е отражението на държавата във спорта - каквато държава, такъв и футболът", допълни той.

Георги Илиев се надява да види модерни стадиони с ясни бизнес модели.

"Аз също направих проект за стадиона на ЦСКА. Той бе за 28 000 човека. Учуди ме, че са решили да намалят капацитета на 16 000 и че ще даряват 20 декара, които никой не ги иска. Не виждам реакция на ръководството и феновете.

Един стадион трябва да е бизнес. Трябва да има гаражи, магазини, офис помещения, кафенета, заведения. Трябва да работи и през седмицата, когато няма мачове, за да изкарват пари. Това ще е добре както за треньори, така и за ръководство. Защо държавата не построи един стадион? Защо националният отбор играе в Разград? Нашите младежи и юноши се развиват на средно ниво", смята той.