0

Б иячът на вратаря на Спортист Своге Мартин Величков вече е разпознат. По информация на в. „Мач Телеграф“ агресорът е с инициали П.М. Все още обаче тече разследване в досъдебното производство и предстои да бъде повдигнато обвинение за нанесена телесна повреда. Побойникът е бил разпитан и са изискани записите от камерите от мястото, където се е случил инцидентът.

В края на миналия месец Мартин Величков бе нападнат в СПА-център на столичен хотел, след което се озова в „Пирогов“ със счупена скула и нос и претърпя операция.

„На 27 март вечерта бях на сауна в СПА-центъра на хотел „Рамада“. В съблекалнята, която се ползва и от клиентите на фитнеса, влезе непознат мъж, който с разперени ръце тръгна към мен и въпреки че имаше откъде да мине, ме блъсна. След това, когато отидох при сешоарите, за да се подсуша и да си тръгна, същият умишлено ме удари с рамо. Обърнах се, за да го попитам какъв е проблемът, той ме удари и паднах.

Две от рецепционистките, които работят там, минаваха по коридора и го дръпнаха. Аз не съм му посягал. Спрях кръвта, потекла от носа ми и си тръгнах. Той се въртеше пред хотела. Дойде и ми се извини. Оправда се с това, че тестостеронът му бил висок. Тренирал муай-тай и не се сдържал...“, разказа пред „Мач Телеграф“ веднага след инцидента футболистът.

„Вече съм ангажирал адвокат. Бях на разпит, очаквам да ми се обадят, след като бъде повдигнато обвинение и случая влезе в съда“, коментира вчера Величков. Той облече екипа на тима от Своге през зимата, след като преди това за няколко години игра в Германия.

Талантът се връща в игра с маска

Роденият през 1999 година талантлив страж, който бързо се утвърди като основен избор на треньора Петър Колев за поста под рамката, поднови тренировки със съотборниците си в сряда. Величков ще използва известно време специална маска за лицето си за заниманията и официалните срещи. Очаква се той да се върне в игра в неделя при гостуването на Спортист на Спартак в Плевен.

Автор: ЛЮДМИЛ ХРИСТОВ