0

П рестоят на Георги Аспарухов в ЦСКА през 1961 година е публично известен от дълго време. А за попадението му за „червените” в приятелски мач в Сливен срещу местния тим всеки, който не знаеше, можеше да научи още преди 21 години.

Тогава излезе филмът „Балада за Гунди” на режисьора Олег Ковачев. В него един от големите български артисти Георги Джубрилов разказа, как на живо дори е гледал двубоя между Сливен (тогава тимът се нарича „Генерал Заимов”) и ЦСКА, тъй като тогава е бил млад артист в Сливен.

Във филма Джубрилов  твърди, че Гунди дори е вкарал два гола в мача, но според местната преса попадението е само едно. Артистът обърква и резултата, като твърди, че мачът е завършил 3:2. Но в крайна сметка самият факт, че Аспарухов играе, а и бележи с червената фланелка като войник, беше безспорно доказано, чрез документалния филм „Балада за Гунди” от 2003 година. Въпреки това някои медии "гръмнаха" с "разкритието", че видиш ли, футболните фенове в България не знаели, че Аспарухов е вкарвал за ЦСКА.