0

И зпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков, даде обширна пресконференция, на която призна за негови „сериозни различия с висшето ръководство“.

„За мен проблемът на Левски не е от финансово естество. Големият проблем на Левски е от управленско ниво. Аз имам сериозни различия с висшето ръководство за стъпките, които трябва да се предприемат. Някой от нас греши. Това са различни виждания“, откровен бе юристът.

"Не е изключено да напусна клуба. Аз съм отговорен човек. Аз съм единственият човек, който в момента подписва всичко в клуба. 

За какво да подам оставка, като трябва да подписвам документи в следващите дни? Какво значение има дали ще си подам оставка или не? 

Считам, че ако се задълбочат още повече различията ни, собственикът да ме смени заедно със новите му съветници. 

Кои са? Нямам представа, но са извън клуба. Мнението ми е, че решенията трябва да се взимат в кабинета на изпълнителния директор", каза още той. 

"Не знам дали пак може да сме с един юмрук. Зависи от нас, но не толкова от мен. Аз нямам лични проблеми с никого. Дойдох тук с ясна мисия. Разбрах се със собственика как ще взимаме решенията за Левски и аз не съм ок с това", сподели Ивков.

Той обясни и защо тази негова пресконференция се забави толкова.

"Интересът на Левски наложи пауза на обещаните от мен пресконференции. Имам предвид публично известния факт, че течеше процедура по финансов и юридически одит от нашия клуб от потенциалния тогава инвеститор“, посочи Ивков.

„Тази процедура продължи около 3-4 месеца. След това започна и финансов мониторинг, вследствие от участието ни в евротурнири от УЕФА. Той можеше да има сериозни санкции за Левски. 

Успяхме да преминем през тези изпитания. Клубът излезе през добър резултат от двете – не беше започната наказателна процедура. 

Имах възможност с обиколките в България да говоря пред левскарската общност. Обиколихме 11 градове, за да разискваме темите в клуба. 

На срещата през август месец говорих пред всички левскарски организации, собственика и спонсора на клуба. След това трябваше да се подготви лагера и събранието", започна Ивков.

„През същия този период и усилена работа единствено в интереса на Левски върху мен се изляха тонове помия. Те дойдоха от анонимни страници, платени тролове и издания без тежест. 

Това засегна моите най-близки хора. На мен ми даде увереност, че с Мъри сме били на прав път и много дълбоко сме бръкнали в нещата. Няма нито един факт, който да сочи за моя грешка. 

Сигурно сме допуснали грешки за тези 15 месеца. Имаше само омраза, внушения и епитети. Няма на какво да отговарям. 

Зная кои са кукловодите. Те са от най-близките кръгове на висшето ръководство. Ще им кажа, само да внимават да не останат в мрак накрая“, предупреди той. 

„Ще кажа само, че седя безрезервно зад треньора. Ние бяхме клубът и още не е късно да изведем клуба си от безнадеждното положение, в което го заварихме“.

„Нито съм адвокат на Мъри, нито мога да говоря от негово име. Той никога не е допускал вмешателство в неговата работа. 

Той не е само треньор, а и мениджър. В неговата работа няма вмешателство. 

Големите решения, с които се нагърбихме, са отвъд нашата воля – продажба на футболисти, привличането на един-двама млади футболисти, които да са инвестиция в бъдещето по примера с Хосе Кордоба. 

Клубът си има структура, има си висше ръководство. На никого не съм обещавал сляпо подчинение, а ще дам всичките си знания и опит за спасяването на Левски. За мен на първо място стои интересът на Левски. Факт е, че ние не разполагаме с възможността да взимаме стратегически решения за бъдещето на клуба“.

„Не мога да си обясня каква е целта. Битката е за оцеляването на любимия ни клуб. Няма междуличностни конфликти. С кого да имам конфликти? С Наско Сираков или собственика на дружеството, което има договор за управление. Аз имам друго виждане от тях как да постигнем общата ни цел. Трябва да сме честни всеки ден, а не веднъж на пресконференция“.