0

Д оскорошният втори капитан на ЦСКА Амос Юга, който след раздялата с Юрген Матай дори трябваше да стане първи, няма да носи лентата занапред, пише в новия си брой в. „Мач Телеграф”.

Националът на ЦАР лекува контузия в петата, заради която почти сигурно няма да играе срещу Лудогорец в Разград. А дори и да беше здрав, той нямаше да е титуляр, защото не попада в дългосрочните планове на треньора Томислав Стипич. Юга е нарочен за гонене от новите шефове, тъй като вече е на 31 години и според непотвърдена информация взима умопомрачителна заплата в размер на 30 000 евро. Той обаче има железен договор и няма намерение да си тръгва от ЦСКА. Така, че предстоят сложни преговори между него и шефовете занапред.

Томислав Стипич взе лентата на Юга още в контролата с Раднички Ниш и я даде на подновилия своя контракт Иван Турицов.

Очакванията са в дербито от 1-вия кръг на шампионата – срещу Лудогорец в Разград, капитан на ЦСКА да бъде Джонатан Линдсет. Норвежецът носеше лентата в 2 от 7-те контроли на „армейците”, като ги изведе в последната от тях – срещу косовския Гиляни. Другите варианти пред Стипич са Турицов и Християн Петров, който бе пробван в това отношение срещу румънския Политехника Яши. В останалите 3 от изиграните проверки капитани бяха Марселино Кареасо (срещу Крумовград), Браян Кордоба (срещу Берое) и Тибо Вион (Макаби Петах Тиква).

Още новини за ЦСКА – в днешния „Мач Телеграф”