0

Р ъководството на Ботев Пловдив поиска официално от футболната ни централа предстоящите през април полуфинални срещи от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София да бъдат ръководени от чуждестранни рефери. Искането на "канарчетата" обаче срещна отказа на футболната ни централа.

„Всички ние видяхме тенденцията и грубото погазване на правилата при последната ни среща за първенство с отбора на ЦСКА-София, като желаем това да не се повтаря никога повече.

Вярваме, че честната игра е най-важното в идващите футболни битки, а за тази цел факторът „съдийство“, като дългогодишен проблем в българския футбол, трябва да бъде елиминиран. Нека по-добрият отбор продължи!

С уважение, Ръководството на ПФК Ботев“, се казва в обръщението на ръководството на Ботев.

От съдийската комисия към футболния ни съюз обаче светкавично реагираха и обявиха, че искането на пловдивския клуб е невъзможно да бъде уважено. pac

"Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София, Съдийската комисия желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено.

"Бългapcкият футболeн cъюз е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България, което забранява назначението на рефери от други държави.

Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри и смята, че те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България", заявиха от Съдийската комисия.

Източник: БТА