0

Н а „Герена“ взеха важно решение преди старта на подготовката си. То е свързано с Андриан Краев и Жереми Петрис, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Независимо как ще се развие селекцията на тима, едно е сигурно – те няма да пътуват с останалите за Белек, където Николай Костов планира лагер от 14 януари до 8 февруари. Двамата ще стартират заедно с останалите на 12-ти, но ще останат в София, за да чакат развръзка около бъдещето си.

Както е известно, Краев е спряган за второто ниво на футбола в Турция. Оттам е единствената реална оферта за него. Но засега не е ясно дали „сините“ ще я приемат или не.

Петрис пък се спряга за слабаци от елита на Франция, както и за тимове от Италия, където е играл преди да се появи у нас. Двамата на този етап отказват да приемат предложенията, които им отправиха от Левски, за да подновят договорите си с тях. Те изтичат през лятото и от 1 януари Краев и Петрис са свободни да подпишат, с който искат. 

Този път от „Герена“ няма да повторят грешката си от есента и постоянно да им правят метани, което не доведе до никакъв резултат. Напротив, Краев и Петрис ще стоят далеч от останалите, за да не тровят обстановката в отбора. „Сините“ си признаха, че са допуснали грешка, след като през есента не спираха да им правят метани с идеята, че ще променят мнението им. Това обаче не се случи. 

Краев и Петрис обаче няма да играят повече за Левски, дори и да не бъдат продадени. Естествено, може да се допуснат изключения, но те ще бъдат само в краен случай.