0

Б ившият футболист на Левски Саша Симонович постигна договорка с ръководството на столичния клуб Възраждане 2020 и започва работа, съобщиха от ръководството. Халфът, който в кариерата си има и гол срещу Ливърпул за Купата на УЕФА, ще бъде представен официално утре. Той ще помага за подготовката на децата от набор 2009 и 2010, както и ще има цялостен поглед върху школата на един от най-бурно развиващите се клубове в София.

"Постигнах лесно договорка с ръководството на Възраждане 2020 и се заемам за работа. С нетърпение очаквам да се видя с децата и да започнем тренировки. Следя от дълго време работата в клуба и мисля, че това е правилното място за мен", заяви Саша Симонович, който като треньор имаше успешни престои в Ботев Гълъбово и Беласица, както и няколко години в школата на Витоша 13.

В кариерата си на футболист Симонович, който е юноша на Раднички Ниш, е играл още за Железник Белград, Арис Солун, Обилич, Левски, Вихрен, Славия и Локомотив Мездра. Шампион със "сините" за 2003 година, когато е обявен и за най-добър чужденец в първенството ни. Три пъти носител на Купата на България за 2002, 2003 и 2005 година и на Суперкупата през 2005 отново с Левски. В евротурнирите има 17 мача и 6 гола с екипа на "сините". Най-паметното му попадение е на 3 март 2004 година на Националния стадион "Васил Левски", когато се разписва за 2:2 във вратата на Ливърпул в мач от третия кръг на турнира за Купата на УЕФА. Впоследствие "червените" от "Анфийлд" печелят двубоя с 4:2.