0

Б отев Пловдив загуби с 0:2 от лидера в унгарското първенство ФК Пакши във втората си контрола от подготвителния лагер в турския курорт Белек. „Канарчетата“ допуснаха две попадения в рамките само на две минути в началото на втората част, като и двата гола бяха дело на Даниел Боде.

Срещата започна равностойно и през първата част чистите положения пред двете врати липсваха. 

В 27-ата минута Янис Карабельов можеше да открие резултата, но не уцели вратата, засичайки прострелно центриране от левия фланг. Седем минути след това вратарят на унгарския тим спаси и коварен удар на Константинос Балоянис, който стреля по диагонала след добре разгърната контраатака. Така почивката дойде при нулево равенство.

В 48-ата минута ФК Пакши откри резултата. Балоянис не се намеси добре при центриране отдясно и позволи на влезлия като резерва Даниел Боде да овладее и да преодолее Стефан Смъркалев с удар с левия крак за 1:0. 

Две минути по-късно нападателят на унгарския тим реализира за втори път, след като се разходи между няколко защитници на Ботев и технично прехвърли вратаря на „канарчетата“ за 2:0. 

До края на двубоя и двата тима имаха добри възможности за гол, но повече попадения така и не паднаха. 

Това бе втора проверка за „канарчетата“ на турска земя след загубата с 3:4 от полския Гурник (Забже). Преди това играчите на Душан Керкез завършиха наравно 2:2 и срещу Марица Пловдив в първата си контрола от зимната подготовка, пише БТА.