0

Ц СКА 1948 победи Царско село с 2:0 като гост в първи мач от 22-рия кръг в родната Първа лига. Гостите откриха резултата чрез резервата Мартин Тошев в 72-ата минута, а в последната Ангел Бастунов оформи крайния резултат. Малко преди второто попадение възпитаниците на Николай Киров остана в намален състав, след като Симеон Петров бе изгонен с втори жълт и съответно червен картон.
С победата ЦСКА 1948 се изкачи на деветата позиция с актив от 25 точки, докато "царете" остават последни и все още нямат победа при новия треньор Андреа Сасарини.

"Мисля, че трябваше да решим нещата през първата част. Там ни беше проблемът и преди, коментира след края на мача Киров. - В завършващия удар се къса нишката и имаме пропуски. С двама нападатели имаме по-масирано присъствие в наказателното поле. Неизвестен е противникът, те използваха много състезатели, а и различни схеми. Малко по-изнервени бяхме, което пък допринесе и за финала на мача. Абсолютно излишен червен картон“, заяви наставникът.

„Венци Василев получи спазъм и решихме да го запазим. Задачата на хората, които влизат е да променят резултата. Днес резервите успяха. Важно е да излезем от опасната зона. В следващия двубой срещаме противник, който е по-напред от нас и трябва да покажем нещо различно срещу него“, завърши Киров.

Колегата му Андреа Сасарини пък обяви, че след два мача отборът ще изглежда по-добре.

"Тепърва ще изграждаме някакъв стил. Говорим за всички аспекти на играта, израстваме. Нуждаем се от още два мача, мисля, че след тях ще покажем на какво сме способни. Можем да играем по-добре, благодаря", заяви Сасарини.