0

Ш ампионът на България Лудогорец постигна лека победа с 2:0 над аматьорския Розова долина като гост в Казанлък и се класира за осминафинал в турнира за Купата на България. 

Там шампионите чакат победителя от мача между Вихрен (Сандански) и Левски (Сф), като осминафиналната битка ще се играе на 4-и декември. 

По този начин лудогорци, които имат във витрината си два трофея от турнира, се присъединяват към Спартак (Варна) в следващия етап.

Домакините удържаха шампиона цял час, но накрая капитулираха след червен картон и два гола през втората част на резерви на гостите.

Първото попадение за разградчани вкара играещият предимно във втория отбор Димитър Илиев в 60-ата минута. В първата минута на добавеното време Рик Джонатан на празна врата оформи крайния резултат след пас на Игор Тиаго. Домакините от Казанлък останаха с 10 души на терена в 41-вата минута, когато Венцислав Иванов получи втори жълт картон и трябваше да напусне.

Розова долина - Лудогорец 0:2, Купа на България, 1/16-финали
Розова долина Лудогорец Розова долина Лудогорец Розова долина Лудогорец
18

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа излезе с голяма част от титулярите, но шанс получиха и част от играчите, които по-малко са взели участие в досегашните срещи. На вратата бе Симон Слуга, а пред него в защита бяха Иван Йорданов, Георги Терзиев, Педро Енрике, Аслак Фон Витри. В наситената халфова линия действаха Клод Гонсалвеш, Шоу, Нонато и Доминик Янков, а в предни позиции бяха Бърнард Текпетей и Игор Тиаго.

Любопитно е, че Иван Йорданов бе освободен от националния отбор заради травма, но днес бе титуляр като ляв бек. 

Третодивизионният Розова долина е на 3-о място в Югоизточната група и днес се доказа като стабилен отбор в аматьорския футбол.