0

Ц СКА победи с 3:1 втородивизионния Спортист (Своге) в контролна среща, която се игра на базата в Панчарево. В отсъствието на доста национални състезатели, старши треньорът на "армейците "Стойчо Младенов даде шанс на доста от хората с малко минути, както и на младоци от школата.

С гол и асистенция за "червените" от София се отличи Карло Мухар, а завърналият се след контузия Бисмарк Чарлс вкара един гол и изработи дузпа, от която падна още един.

В 8-ата минута съдията отмени гол на гостите заради фаул в нападение. Ферадов центрира отляво, Яо Фенок бутна при отскока си Евтимов, топката влезе в мрежата, но реферът отмени попадението. 


„Червените“ отговориха подобаващо в 16-ата минута, когато Дончев вкара за 1:0 с шут от границата на големия пеналт. 

Само 120 секунди по-късно съдиите отмениха гол и на домакините. Баи получи пас отдясно по земя и вкара на празна врата, но попадението не бе зачетено поради засада.

В 27-ата минута съдиите не признаха още едно попадение на „червените“. Мухар шутира отдалеч, Кунчев изби в краката на Морено, който вкара при добавката, но страничният рефер пак вдигна флага за засада. 
Две минути преди края на първото полувреме обаче Ариф Ферадов излезе сам срещу вратаря на „червените“ след атака на Георги Николов и вкара за 1:1.

Веднага след началото на второто полувреме „армейците“ стигнаха до втори гол, дело на Карло Мухар – разписал се от дузпа. Преди това Маурисио Гарсес пропусна, а после и Федерико Варела. Бисмарк Чарлс, който доскоро лекуваше контузия, направи 3:1, като преди това спечели и дузпата за втория гол. Асистенцията за третото попадение беше на Мухар, който отне топката пред собственото си наказателно поле и пусна дълъг пас напред. Бисмарк Чарлс беше между двама бранители, които по-скоро си попречиха и той успя да излезе сам срещу вратаря Ивайло Василев, преодоля го и вкара за 3:1.