0

 

Рикардиньо продължи и в мача с Черно море с впечатляващото си представяне за Левски от началото на годината. С негови два гола „сините“ победиха с 2:1 "моряците" и вече е ясно, че няма да завършат по-надолу от четвъртото място, което осигурява бараж за Европа. Привлеченият през зимата централен нападател има на сметката си вече 9 гола в изиграните 15 мача. Справка в статистиката показва, че той е само на едно попадение от това да стане най-резултатното зимно попълнение в историята на Левски.

За 109 години до момента има само един играч, който е бил привличан в клуба през зимната пауза и през пролетния дял на сезона е вкарал повече от Рикардиньо. Това е Петър Александров. Нападателят, който игра много години в Швейцария, където успя дори да стане шампион с Аарау. През пролетта на 1994 той игра за Левски и успя да вкара 10 гола за първенството, с които допринесе за спечелването на шампионската титла. Добави още 4 и за Купата, която също бе вдигната от „сините“, а клубът записа десети златен дубъл. 

Рикардиньо засега се нарежда на второ място, като със своите 9 гола през пролетта е само на един от рекорда на Александров. Бразилецът дели тази позиция със собственика на клуба Наско Сираков. През 1993 година той се завърна през пролетта при „сините“, след като през есента на 1992-а игра за френския Ланс. След прибирането си направи силен тандем в атаката с Пламен Гетов. Сираков сложи капитанската лента на ръката си, изигра 12 мача и вкара 9 гола. Така само при още един гол Рикардиньо ще изпревари Петър Александров, а при още два еднолично ще стане най-резултатното зимно ново попълнение на Левски.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф