0

Ц ентралният нападател на Левски Рикардиньо настоява клуба да го продаде до края на летния трансферен прозорец, пише днес в. "Мач Телеграф".

Бразилецът иска ръководството в лицето на Наско Сираков да изпълни джентълменското споразумение, сключено още в началото на годината. Тогава "сините" продадоха Уелтън и Роналдо в чужбина, а и Рикардиньо поиска същото, научил при какви финансови условия двамата му сънародници ще играят съответно в Япония и Русия. 

Тогава към нападателя имаше интерес от страна на чешкия Виктория Пилзен и руския Сочи. "Сините" обаче отказаха да се разделят с Рикардиньо, защото съвсем щяха да останат без футболисти до края на сезона. Бразилецът не остана доволен от този факт, но "сините" оправиха настроението му, след като му обещаха трансфер през лятото.

На този етап обаче продажбата на Рикардиньо се бави, а самият футболист вярва, че причина за това е високата цена, която Левски му е поставил. Именно заради това бразилецът настоява "сините" да му намалят цената, за да го продадат по-лесно.

Има обаче и друг момент около евентуална сделка за Рикардиньо, чийто договор с Левски изтича в края на 2025 година. "Сините" към момента опитват да извадят паспорт от ЕС на нападател, което автоматично ще му вдигне цената. От "Герена" въпросният документ няма да е български, а ще бъде на Испания или Португалия.