0

Р осен Кирилов вече не е треньор на Ботев (Вр), съобщи БТА. Това е четвъртата треньорска оставка в елита от началото на първенството.

Бившият централен защитник на Литекс и националния отбор на България е взел решението да си тръгне от стадиона във Враца след мача в Благоевград, загубен с 1:2, съобщиха близки до младия специалист. 

Изненадващо за всички, старши треньор става Владислав Вутов, който дойде преди няколко дни като помощник-треньор. Той влезе в щаба на Кирилов след напускането на Тодор Киселичков в посока Спартак (Варна).

Ръководството на Ботев (Враца) вероятно ще обяви рокадата днес. Преди да дойде във Враца, Росен Кирилов беше старши треньор на Витоша (Бистрица), Етър (Велико Търново), ЦСКА 1948. Във визитката му като футболист има участия на Световното първенство във Франция през 1998-а година и на Европейското в Португалия през 2004-а, а общо с герба на България е изиграл 54 мача.

От началото на сезона с постовете си се простиха Радослав Митревски, който си тръгна от Пирин ден преди първия кръг, както и Васил Петров, отстъпил мястото си в Спартак (Варна) на Тодор Киселичков. Азрудин Валентич, който изведе Ботев (Пловдив) до 3-ото място и започна сезона, също подаде оставка и вече е съветник на президента Антон Зингаревич. От пейката указанията дава Желко Копич.