0

Д нес бившият защитник на ЦСКА Александър Бранеков навършва 35 години. Юношата на „армейците“, който има 51 мача и 3 гола за клуба, прекрати рано кариерата си през юни 2018-а заради проблеми с коляното. Сега е треньор на 14-годишните юноши в школата на Емил Велев Левски-Спартак, но пред „Мач Телеграф“ той коментира процесите в любимия си ЦСКА.

- Сашо, как се чувстваш на 35-годишна възраст?

- Много добре, позитивен съм. Идеята ми е да се развивам в треньорската професия и наистина това е моето призвание. Обичам да съм във футбола и работата си с децата.

- Тегли ли те към терена, някои твои „батковци“ изкараха и до 40...

- Ако нямах болки в коляното със сигурност щях да играя още. Поредицата операции от кръстни връзки направиха проблема хроничен и накрая сам нямам желание за игра. По-скоро искам знанията си и новото, което уча всеки ден, да го предавам на моите момчета. Виждам, че целият този труд води до успех – онзи ден спечелихме градското първенство при набор 2008 и то по категоричен начин. При това с деца, които не съм селектирал от школите, а момчета, освободени от различни отбори и дошли при мен. Опитвам се да им помагам да вървят напред не само във футбола, но и в живота, защото те трябва да станат мъже. Тази титла е хубав подарък за рождения ми ден.

- Как гледаш на процесите в ЦСКА през последния месец и разкола между фенове и ръководство?

- Сам не разбирам защо в най-великия клуб се случват тези неща. Явно има някакъв проблем и неразбирателство и от двете страни. Далеч съм от отбора, но е видно, че нещо не е наред.

Цялото интервю с Александър Бранеков четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"