0

Ц СКА 1948 победи Хебър с 3:1 като гост в мач от 19-ия кръг в efbet Лига. Георги Русев, Ивайло Чочев и Педриньо се разписаха за успеха на "червените" на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. За домакините почетно попадение отбеляза Георги Николов.

Победата е втора поредна за момчетата на Николай Панайотов и тимът остава пети в класирането с 32 точки. Хебър е 11-и с 20 точки.

Русев откри резултата в 19-а минута с глава след подаване на Педриньо. Гостите бяха близо до втори гол в 41-а минута, но вратарят на Хебър Игонен отрази удар на Чочев.

Роберт Мазан можеше да изравни в самия край на първата част, но Чочев самоотвержено успя да блокира удара.

Втората част започна отлично за отбора на ЦСКА 1948, който стигна до втори гол в 53-а минута. Георги Русев центрира от корнер, Елитон отправи удар с глава, а Чочев довкара топката също с глава за 2:0.

Четири минути по-късно гостите останаха с намален състав, след като вратарят Генадий Ганев събори Олексей Збун извън наказателното поле. Първоначално реферът Георги Давидов подмина ситуацията, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР вдигна червен картон на стража. 

На терена по спешност се появи националният вратар Даниел Наумов, който бе с травма, но веднага трябваше да се намеси като отрази удара на Мазан от фаул.

Макар и в намален състав, гостите не се смутиха и стигнаха до трети гол в 68-а минута. Ивайло Чочев изведе Педриньо на стрелкова позиция и бразилецът с мощен шут прати топката в мрежата.

Хебър стигна до почетно попадение в 78-а минута с гол на младежкия национал Георги Николов, който реализира с удар в долния десен ъгъл.

Източник БТА