0

Д осегашният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов беше избран за президент на организацията на професионалните клубове на Общото събрание днес.

Мандатът на новия президент е за срок от 5 години.

Гласуване не се състоя, тъй като другият кандидат за поста Александър Тодоров си направи отвод.  

Караиванов беше издигнат от Лудогорец, докато зад кандидатурата на Тодоров застана ФК ЦСКА 1948.

На днешното събрание присъстват представители на 27 от всичките 31 професионални клуба. 

Без представителство са единствено Ботев Пловдив, Ботев Враца, Берое Стара Загора и Янтра Габрово. 

Нов управителен съвет на Българската професионална футболна лига беше избран на днешното Общо събрание на организацията. Той е от 10 члена, както и предишната управа. Някои от лицата остават вътре, но има и нови хора.

Сред новите попаднаха Даниел Боримиров (Левски), Михаил Статев (Черно море Варна), Добрин Гьонов (ЦСКА 1948), както и младият президент на Етър (Велико Търново) Деян Куздов.

Останалите хора, които ще работят в интерес на професионалните клубове са Венцеслав Стефанов (Славия), Асен Караславов (Ботев Пловдив), Румен Панайотов (Монтана), Йордан Йорданов (Добруджа) и Ангел Петричев (Лудогорец), както и новоизбраният президент Атанас Караиванов. Боримиров, Стефанов и Караславов не присъстваха на събранието, като клубовете им имаха други представители.

Имаше предложение от ЦСКА 1948 да бъде включен в Управителния съвет и Румен Руйчев от Локомотив (Пловдив), но след кратка суетня се оказа, че за него биха били 6 души при гласуването. То се проведе за предложената от Караиванов листа ан-блок и Руйчев отпадна.

Събранието на Лигата беше уважено от вицепрезидентите на БФС Михаил Касабов и Емил Костадинов, от техническият директор Георги Иванов, както и от заместник-изпълнителният директор Валентин Чакъров.