0

Л окомотив Пловдив взе трудна, но ценна за класирането и самочувствието на отбора победа над коравия Берое с два късни гола на Преслав Боруков и Бирсент Карагерен. Двата отбора завършиха с по 10 души след червени картони на Симеон Мечев, изгонен от състава на гостите малко преди почивката, и на Венсан Марсел, потеглил към съблекалнята в 60-ата мин.

Берое започна по-силно и в 8-ата минута Симеон Мечев изведе зад защитата Джонатан Перейра, който прехвърли излезлия напред вратар Лукас Рейдър, но топката премина над гредата. 

Домакините отговориха с удар на Преслав Боруков от дистанция, но защитник успя да го блокира.

В 34-ата минута Серкан Юсейн отправи хубав удар, но Рейдър успя да избие в корнер. 

Секунди преди почивката гостите останаха с 10 души, след като Симеон Мечев бе изгонен за втори жълт картон. 

След подновяването на играта Локомотив Пловдив тръгна уверено напред. В 54-ата минута Карагарен стреля от границата на наказателното поле, а Генадий Ганев само изгледа топката, която, за негов късмет, отиде в аут. 

В 60-ата минута двата тима останаха на терена в намален състав. Венсан Марсел влезе грубо в краката на Алиун Фал в средата на терена и след справка с ВАР, реферът Георги Давидов му показа червен картон. 
Домакините стигнаха до попадение в 81-ата минута, когато Преслав Боруков засече с глава центриране на Умараев от пряк свободен удар. За юношата на Левски това бе първи гол с "черно-бялата" фланелка.
В третата минута на добавеното време Бирсент Карагарен оформи крайното 2:0.

Авторът на първия гол за Локомотив (Пловдив) днес Преслав Боруков беше избран за играч на мача от 23-ия кръг срещу Берое, завършил 2:0. Боруков откри головата си сметка за черно-белите, след като вкара с глава в 81-ата минута. "Независимо, че вкарах и е първи мой гол, ще дам наградата на моя съотборник Бирсент Карагарен, който през седмицата се сдоби с рожба, а също така и напълно заслужава. Искам да благодаря на нашите привърженици, които дойдоха и ни подкрепиха днес, бяха невероятни нямаше да успеем без тях. Те бяха 12-ия ни играч.

"Този мач според мене беше за 6 точки, защото е срещу пряк конкурент. Важна победа, защото в последните мачове ни се събраха лоши неща – срещу Левски имахме червен картон, срещу ЦСКА и с Ботев (Пловдив) късметът ни обърна гръб. Но държим главите горе и работим здраво всички.

"Искам да кажа, че е възможно всичко това, защото сме един голям колектив – треньори и играчи. Ще се борим за топ 6. Да, мачът наистина беше нервен днес, но това е защото се срещнаха два директни съперника за първите 6 отбора и си беше за 6 точки.

"Играхме голям период от мача с 10 души и това доста ни изтощи. Сега ни предстои мач в петък с Арда, но първо трябва да се възстановим за тази среща. Важни три точки днес, но те ще ни стоят в главите кратко, защото след това идва новият мач."

Първа лига, 23-и кръг: 
Локомотив Пловдив - Берое - 2:0 (0:0)
голмайстори: 1:0 Преслав Боруков 81, 2:0 Бирсент Карагерен 90+3
ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Лукас Рейдър, Йосип Томашевич, Милош Петрович, Райън Бидунга, Емил Янчев (68-Петър Витанов), Парвиз Умарбаев (90+4 Мартин Паскалев), Александър Василев, Бирсент Карагарен, Венсан Марсел, Димитър Илиев (90+4 Ивайло Димитров), Преслав Боруков (87-Христо Иванов);
БЕРОЕ: Генадий Ганев, Абубакар Тунгара, Серкан Юсеин (88-Даниел Генов), Георги Динков, Симеон Мечев, Давиде Мариани (57-Кевин Тапоко), Стив Фуртадо, Кийлън Лебон, Сиам Юсеф, Джонатан Перейра, Алиун Фал (88-Омар Камара)
Червени картони: Венсан Марсел (ЛП); Симеон Мечев (Б)
жълти картони: Емил Янчев, Александър Василев, Венсан Марсел, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (ЛП); Сиам Юсеф, Симеон Мечев, Кевин Тапоко, Дгжонатан Перейра
главен съдия: Георги Давидов