0

Ц СКА 1948 официално обявява промени в структурата си и представи нови трима души, които стават част от клуба. Те бележат началото на стратегическа промяна в посоката на създадения през 2016 г. софийски клуб.

До днес ЦСКА 1948 се открояваше от останалите със залагането изцяло на български футболисти и треньори.

Това е управленската схема на ЦСКА 1948

 Това е управленската схема на ЦСКА 1948
ЦСКА 1948

Структурните изменения засягат спортно-техническото ръководство, което продължава да бъде оглавявано от спортния директор Радослав Здравков.

Новата позиция на главен селекционер се поема от Методи Томанов, съобщиха от клуба. Като футболист Томанов има над 60 мача за "червените" и е трикратен шампион на България, двукратен носител на Купата на България и трикратен носител на Купата на Съветската армия.

След оттеглянето си от професионалния футбол той трупа опит като помощник-треньор в ЦСКА, в младежкия национален отбор на България и в представителния тим на "лъвовете".

Впоследствие заема постовете селекционер и спортен директор в Лудогорец между 2011 и 2018 г.,  когато клубът печели първите 7 от общо 10 титли досега.

Работата на Томанов ще бъде пряко свързана със селекцията на ЦСКА 1948 и с подобряването на спортно-техническото ниво на състава.

В екип с Методи Томанов ще работят и двама нови скаути на клуба – бившият централен защитник на „червените“ Галин Иванов и бразилецът Евертон Джилио-Том. От клуба припомнят, че Том има над 300 мача в Първа лига, Втора лига, Купата на България и европейските клубни турнири от идването си в страната през 2008 г. За последно полузащитникът носи екипа на Спартак (Плевен), с който сложи и край на състезателната си кариера. В България е играл още за Локомотив (София), Берое, Миньор (Перник) и Локомотив (Пловдив).

С Томанов, Галин Иванов и Том отборът ще се цели към силни входящи трансфери, които да вдигнат още повече конкуренцията в редиците на "червените".

Присъединилият се към клуба в началото на ноември легендарен нападател на ЦСКА Спас Джевизов, вече ще заема поста главен селекционер в детско-юношеската школа на ЦСКА 1948, докато Атанас Борносузов ще бъде главен скаут в академията.