0

С агата с Данило Асприля изглежда безкрайна, пише днес в. "Мач Телеграф". Вчера израелското издание Ynet.co.il разкри, че собственикът на Бейтар Йерусалим Барак Абрамов е вдигнал цената на колумбиеца с още 100 000 евро и тя вече е 300 000 евро. До онзи ден евреите искаха 200 000 евро за своята звезда, но заради серия от коментари от страна на футболиста, цената му се вдига. Това е лоша новина за ЦСКА. 

Както е известно, „червените“ вече предложиха 100 000 евро за Асприля с надеждата, че с преговори ще се стигне до намаляване на сумата. Вчера обаче нещата тръгнаха в друга посока. Цитатът, който е вбесил Барак Абрамов, е: „Дори и да трябва, ще се пенсионирам, но няма да се върна в Израел, приключих с Бейтар Йерусалим“. 

По принцип шефът на Бейтар е бил съгласен да пусне Данило Асприля отново в родната му Колумбия, но не и да го даде на европейски клуб. Заради това той дори обмисля да го даде на ФИФА, тъй като има действащ договор с отбора до лятото на 2024 г.

Позитивното за ЦСКА е това, че в Бейтар не смятат да използват Асприля занапред, а и неговото желание е да заиграе на „Българска армия“. Така, че най-вероятно сделка ще има. Въпросът е за каква точно сума ЦСКА и Бейтар ще си стиснат ръцете.