0

Б ившият асистент на Станимир Стоилов - Саид Ибраимов, ще поеме селекцията на Левски, научи "Мач Телеграф". Той е бил поканен да се върне на "Герена" лично от собственика на "сините" Наско Сираков, с който са приятели от дълги години. Ибраимов принципно е приел офертата и се очаква да не продължава договора си с Астана, който изтича в края на този месец. Първоначално идеята е била Саид да влезе в щаба на Николай Костов, но този вариант е отпаднал, защото старши треньорът работи в страхотна симбиоза с украинските си помощници - Кирил Нестеренко и Тимур Скорих, и Сираков не иска баланса в щаба да се разваля. Заради това Наско готви доста по-солидна позиция на Ибраимов от тази на асистент, какъвто той е към днешна дата в Астана.

Собственикът на Левски е убеден в способността на Саид да преценява потенциала и моментните качества на футболистите. Именно заради това той иска да възложи целия процес по селекция на Ибраимов. Идеята е Николай Костов да си набелязва футболисти, а Саид да преценя дали те имат качества за Левски.
Припомняме, че Ибраимов беше пред завръщане на "Герена", където преди да влезе в щаба на Станимир Стоилов, е работил в школата, и преди година. Тогава Мъри го покани в Левски, но Саид предпочете да работи в Казахстан.

Още новини четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX