0

Н ай-успешната българска сноубордистка Александра Жекова влезе в щаба на женския национален отбор на България по футбол по време на подготвителния лагер на „лъвиците“ за предстоящия мач с Украйна на 23 февруари Кърджали. Двубоят е първи от баражите с Украйна за място в Лига В на турнира Лига на нациите.  Реваншът е на 27-и февруари на стадион "Мардан Палас" в Анталия.

Жекова се включи в лагера на българките като ментал коуч, което помогна изключително много за подготовката на момичетата, които проведоха индивидуални и групови срещи с нея.

Александра Жекова е сертифицирана ACC Coach & ACC High-Performance Team Coach, с лична практика, създател на платформата за самопомощ “Growth Club by Alexandra Jekova”, коуч, ментор и консултант на спортисти и предприемачи, както и мотивационен лектор. 

“Невероятна среща с един млад и перспективен отбор, женският Национален отбор по футбол! С огромна благодарност към техническия директор на БФC г-н Георги Иванов-Гонзо, старши треньора на отбора Силвия Радойска, и целият щаб, за доверието и възможността, които ми дават! Преди няколко седмици с отбора започнахме процес по индивидуална и екипна психологическа подготовка. Положителните резултати, които виждам, че момичетата постигат с всеки нов ден, като подкрепят тренировъчно-състезателния процес, са смисълът, който винаги съм търсила в работата си. Благодаря за възможността! За мен е чест, радост и мисия да бъда с вас, Лъвици!“, написа Жекова в профила си в социалните мрежи.

“Сани наистина е много полезна за отбора, усещам, че спомага за сплотяването, а и аз самата усетих ползата от разговорите с нея. Радвам се, че е част от екипа и вярвам, че колкото повече опознава момичетата, толкова по-осезаем ще бъде нейният принос. Страхотно е, че тя самата е била спортист на високо ниво, това я прави и модел за подражание“, сподели и старши треньорът на отбора ни Силвия Радойска.