0

С аша Илич е пред уникален рекорд в ерата "Гриша Ганчев". Треньорът на ЦСКА може да се окаже първият, който оцелява пълен сезон на "Армията". Преди него 14 наставника и два тандема не успяха да изпълнят тази цел, след като бяха уволнявани по една или друга причина, пише в днешния си брой вестник „Мач Телеграф“.

Най-близо до тази задача беше Стамен Белчев, който към днешна дата е рекордьор по престой на поста треньор на ЦСКА. Хасковлията има два етапа като наставник на тима, назначен от семейство Ганчеви, а по време на първия изкарва на "Армията" 1 година, 5 месеца, 3 дни. Това обаче не му стига за пълен сезон, защото започва по средата на единия и беше уволнен малко преди края на следващия.

Реално към днешна дата Саша Илич е на второ място по най-дълъг престой след Стамен Белчев. Сърбинът вече 9 месеца и 27 дни е треньор на ЦСКА, което остана мираж за легенди като Любо Пенев и Стоичо Младенов, както и трима сънародници на Илич - Люпко Петрович, Милош Крушчич и Нестор Ел Маестро.

Както "Мач Телеграф" първи съобщи ръководството на ЦСКА иска да задържи Саша Илич с дългосрочен договор. Настоящият контракт на сърбина е за 1 + 1 години, а първата му част изтича в края на настоящия сезон. Самият наставник на "червените" коментира темата след контролата със Спортист Своге в неделя.

"Сега не мисля за нов договора, имаме тежки мачове в следващите два месеца до края на сезона за първенството и Купата и трябва да се концентрираме върху тях", заяви Илич.

Очаква се в близкия месец двете страни да седнат на масата за преговори, а както споменахме по-горе - Саша да стане първият треньор, който изкарва пълен сезон на "Армията" в ерата "Ганчев", а защо не и рекордьор по престой начело на отбора.

Автор: ХРИСТО ГЕОРГИЕВ