0

С пециалистът Александър Станков сподели в днешния брой на в. „Мач Телеграф“ мнението си за текучеството на треньорите в България. 

Той заяви, че е против смяната на наставника на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски. 

„Аз съм много против честата смяна на треньори. Много е голямо текучеството на треньорите в родните клубове. Това си е мое мнение. 

Когато се избира един специалист, трябва да се прави много внимателно. Има много критерии. Не може след като си избрал един треньор да не му дадеш достатъчно шанс да покаже какво може. Не всеки път резултатите идват веднага. 

Но това е типично българска история, която се повтаря през годините много често. Много малка част от клубовете в действителност застават зад треньорите си и им имат пълно доверие. 

Честата смяна е продиктувана от много други различни фактори. За това имат вина и много голяма част от специалистите. Допуска се треньорите да са само едни фигуранти, които да нямат мнение по отношение на селекцията и още много неща. Просто са едни носни кърпи, които се сменят ей така без никого да го е грижа. 

Текучеството на треньори в един клуб не довежда никога до добри резултати. 

При ЦСКА 1948 смяната им става безболезнено. С лека ръка се случва. Не съм аз човекът, който дава парите, но това е моето мнение. Не може да се сменят треньорите през 3-4 месеца. Толкова ли вече олекнаха?! 

Надявам се, че най-накрая в тази страна ще започне да се случва нещо позитивно. Грешката е в хората, които ги сменят. Грешката е, че са ги назначили. 

Какво може да покаже Атанас Рибарски за 4 месеца. Какви критерии могат да се извадят от един мач?! Не ми харесва това на мен. Трябва на всеки да се даде време. 

Рибарски е анализатор. Той е момче, което води лекциите за ПРО-лиценза по покана на ръководството на футболната централа. На мен той ми е водил опреснителен курс за ПРО-лиценз. За анализ на мачове и т.н“, заяви Станков.