0

С чупен крак на играч на Спортист Своге помрачи контролата на Левски с „шоколадите“. Проверката бе играна на един от помощните терени на „Герена“ и завърши 1:1. 

Домакините поведоха в 17-ата минута, когато Уелтън откри за 26-кратните шампиони с удар покрай вратаря Ивайло Василев.

Десетина минути след това тимът от Своге успя да изравни. След заучено изпълнение на корнер на далечната греда бе намерен Владимир Семерджиев, който прати топката във вратата на "сините" с глава. 

За жалост, срещата ще се запомни и с ужасната контузия, която получи Стефан Стефанов от Спортист. Десетина минути след началото на второто полувреме, за което бе съобщено, че ще е 35 минути, Стефанов бе посечен по особено жесток начин от Иван Андонов, който моментално бе изгонен. 

Двубоят бе прекъснат за около 10 минути, а играчът на „шоколадите“ бе изведен с линейка от помощното игрище на „Герена“ с фрактура на крака.

Андонов бе влязъл на мястото на започналия като титуляр Николай Михайлов. Така на вратата на "сините" застана Йоан Загоров, който специално бе извикан, тъй като не бе в групата за двубоя. Двата тима пък се разбраха и от състава на Спортист да бъде изваден играч, за да се спази численото равенство на терена. 

По-късно от Левски обявиха, че ще поемат разходите по операцията на пострадалия Стефан Стефанов.