0

К олумбийската звезда Себастиан Вия даде първото си интерю след донякъде изненадващия трансфер в Берое.

Офанзивният футболист, който има над 170 мача за Бока Хуниорс и 7 трофея с аржентинския гранд, говори пред DIEMA SPORT за новото предизвикателство в кариерата си и за предстоящия мач срещу Лудогорец. 

"Говорихме със собственика Ернан Банато, постигнахме споразумение и реших да дойда, за да опитам нещо ново. Щастлив съм да бъда тук, защото това е нова страница в моя живот. Честно казано, никога не съм си мислел, че ще играя в българското първенство. Уважавам го много, но това не попадаше в плановете ми. Сега у мен има голямо нетърпение за нови изяви тук", каза Вия. 

"Себастиан Вия е скромно момче, което идва от скромно семейство от Меделин, Колумбия. Той е едно момче, което се развива всеки ден и иска да изгради страхотна футболна кариера. Благодаря на Господ за възможността да бъда в Бере, в Стара Загора. Щастлив съм от начинът, по който се разви моята кариера. Аз съм спокоен човек, който не спира да се труди и да се развива. Сега се опитвам да предам това и на новите си съотборници. Обичам да се забавлявам, да танцувам. Обичам музиката като цяло. Бих се определил като обикновен човек.

Ако не бях станал футболист, щях да се занимавам с музика. Започнах още на 7 години в училище. Много бързо заиграх при по-големите от мен. След преминах в Палмазул в Меделин, за да се стигне до трансфера ми в Депортес Толима, където на 16 или 17 записах своя професионален дебют. След като станах шампион с Депортес, се появи интереса и от Бока Хуниорс. Те ме привлякоха и останах там шест години", сподели крилото. 

Вия се върна и към паметните мачове срещу Ривър Плейт във финала на Копа Либертадорес през 2018 година.

"За съжаление тогава не успяхме да спечелим и това ни донесе много болка и разочарование. Всичко обаче е в миналото. Във футбола трябва да можеш бързо да продължиш напред, защото бързо получаваш шанс за реванш. Кариерата на всеки футболист, взел участие в Суперкласикото между Бока Хуниорс и Ривър Плейт, е коренно различна. Това наистина е специално - да си част от този сблъсък, да си част от най-великия клуб Бока Хуниорс. Това остава за цял живот". 

"Винаги мисля само за футбол, абстрахирайки се от проблемите. Сега съм амбициран да възродя своята кариера. Щастлив съм, че се завърнах в игра и остава само да работя непрестанно, за да се върна към футбола на най-високо ниво", каза още колумбиецът. 

"Досега играх в аржентинското първенство, което е едно от най-конкуретните в световен мащаб. Виждам, че тук има много добри и технични футболисти. Мисля, че постепенно ще се адаптирам и ще се подобрявам. Загубихме първата среща, но в тази игра е много важно бързо да забравяш провалите и да гледаш към целите си. Сега ни очаква сблъсък с един от големите отбори и то в нашия дом". 

"Мислите ни са насочени изцяло към мача с Лудогорец. Ние искаме да спечелим в нашия дом. Знаем какво направиха в мача с Черно море. Те разполагат с добри играчи, които играят страхотен футбол. Уважаваме Лудогорец, но цяла седмица се подготвяме за двубоя и ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме цяла Стара Загора, която знам, че очкава с нетърпение мача в понеделник вечер", добави още Вия. 

"Никога не съм се възприемал като звезда. Знам много добре какво съм постигнал до момента. В кариерата си имах много успехи. Престоят ми в Берое е нещо ново за мен и подхождам с нужната концентрация. Искам да оставя следа в историята на клуба, защото досега в кариерата си винаги съм го правил", завърши колумбиецът.