0

Феновете на ЦСКА изразиха остра позиция след решението на футболната централа дербито срещу Левски да се играе на стадион „Георги Аспарухов“ без публика на „червените“. Една от най-големите фенски франкции Трибуна Сектор Г публикува в социалните мрежи позиция, в която критикува шефовете в Бояна, МВР и ръководството на Левски, като заявява, че всичко това е „добре планирана стратегия, реализирана и материализирана вчера, която е започнала да се оформя още през април“. „Червените“ фенове твърдят, че още тогава мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков е пожелал мачовете да се играят без публика на гостуващите отбори.

„Не може да пропуснем и простите променливи от футболната централа и МВР в това иначе сложно синьо уравнение. Докато всички знаем къде се простират точно пристрастията на първите и техния президент (извън Разград), то пасивността и отказът на вторите да охраняват дерби с гостуваща публика далеч не ни изненадва. Все пак тези хора са доста заети в момента с протести, безцелно обикаляне на софийските улици и висене в аварийните ленти на магистрали и междуградски пътища“, написаха още „червените“ привърженици.

„Понеже получаваме и доста съобщения за това къде и как ще гледаме мача искаме да заявим, че когато му дойде времето, всичко ще бъде обявено подробно тук, както винаги е било. Но бъдете сигурни в едно - няма да си стоим вкъщи“, се казва още в декларацията.