0

Б разилският селекционер на Албания Силвиньо даде пресконференция преди домакинството на България. Бившият бранител на Арсенал и Барселона е на път да класира албанците на Евро 2024. Преди четири дни футболистите на бразилеца удариха с 3:0 Чехия в Тирана и вече докосват финалите в Германия.

"Мачът е важен, България играе с трима в отбрана, понякога сменя системата. Това са важни мачове, въпреки че говорим за приятелска среща. Може да се очакват промени в състава, три-четири. Не е лоялно сега да кажа кои ще играят. Достигането до успех не е лесен процес, не става лесно. България има две точки в групата си, футболът не е логичен спорт, няма справедливост, когато говорим за футбол. 

Отборът на България играе високо, играе добър футбол. Няма ключ и тайни в играта. Важното е повечето време да имаме еднакви идеи. Българите имат високи и смели играчи, добри са. Гледал съм им няколко мача. Няма ключ към успеха - всички да мислим еднакво и да действаме, така се успява", каза Силвиньо. 

"Имах среща с президента на албанската федерация на вечеря в Милано, говорихме и приех да работя в Албания. Като играч на Бразилия съм се изправял срещу вашия треньор Кръстаич, когато той беше национал на Сърбия. Дали имам конфликт с Армандо Броя? Не, според лекарите той не е готов да играе. Става дума за контузия, която отново се обади", добави бразилският специалист.