0

О тборът на България до 17 години стартира днес от 20.00 часа в Израел участието си на европейското първенство с мач срещу шампиона от последните две издания на шампионата в тази възрастова група - Нидерландия.

По този повод селекционерът ни Йордан Петков разкри какви са очакванията му. „Имаме план как да излезем от групата. Момчетата са спокойни и пределно мотивирани, което много ми харесва. Ние няма какво да губим срещу отборите от нашата група. Те са свикнали да не бъдат атакувани, да не бъдат пресирани. Смятам, че и ако ние подходим така, ще имаме проблеми, затова ще опитаме да атакуваме и да играем бързо с топката. Това е нашият стил на игра, който ни е донесъл успехи и не смятам да го променяме. Надявам се планът да проработи”, коментира бившият капитан на Славия.

“Искаме да излезем от групите, което ще бъде изключителен успех. Дори и да не се случи обаче, това е футбол. Животът продължава. Тези деца постигнаха нещо уникално до този момент”, заяви Йордан Петков.

Ако излезем от групата, ще се класираме на световно първенство в тази възраст, което е голямата мечта. Всички срещи от Европейското първенство до 17 години в Израел ще бъдат излъчвани по БНТ 3.

ГРУПА А: Израел, Германия, Италия, Люксембург
ГРУПА B: Франция, Нидерландия, БЪЛГАРИЯ, Полша
ГРУПА C: Сърбия, Испания, Турция, Белгия
ГРУПА D: Дания, Португалия, Шотландия, Швеция

ПРОГРАМАТА В НАШАТА ГРУПА
На 16 май:
От 17:30 часа: Франция – Полша
От 20:00 часа: БЪЛГАРИЯ – Нидерландия
На 19 май:
От 17:30 часа: Нидерландия – Полша
От 20:00 часа: Франция – БЪЛГАРИЯ
На 22 май:
От 17:30 часа: Нидерландия – Франция
От 20:00 часа: Полша - БЪЛГАРИЯ