0

С елекционерът на Хърватия Златко Далич не се изказа никак добре за националния тим на България. Както е известно, на 29 март в Катар момчетата на Ясен Петров ще играят контрола със световните вицешампиони. Три дни по-рано Хърватия ще премери сили и със Словения.
55-годишният Далич изрази недоволството си от съперниците за двете срещи. Той обаче разкри, че в тези мачове, а и през следващите шест месеца, ще изпробва тактическа схема 3-5-2. Далич сподели, че харесва подобна постройка, а и част от играчите са свикнали с нея в клубните си отбори.

 „Не изпълнихме желанието си да играем срещу Белгия. Исках мачове срещу един по-силен и един по-слаб съперник. Словения и България не са отбори на топ ниво, но все пак всеки мач носи някаква полза. Ние се нуждаем от добра подготовка, тъй като трябва да защитаваме второто си място на световното първенство“, обяви Далич, който обяви и състава на „ватрените“ за двете проверки. В тима на хърватите са всички топзвезди, сред които Лука Модрич, Матео Ковачич и Марсело Брозович.