0

С елекционерът на България Илиан Илиев обяви днес пред медиите, че е разочарован от решението на определени клубове да не пуснат свои състезатели за предстоящите контроли на "трикольорите" срещу Румъния и Словения. Той разясни, че ще прецени допълнително дали да разчита в бъдеще на въпросните футболисти.

"Никога националният отбор не е бил разграден двор откъм организация. Не може всеки ден да опровергаваме информации. Във всеки един момент ситуацията е под контрол.

За Петко Христов получихме обаждане от него и медицинския щаб, че има физически проблеми и е по-добре да го съхраним - съгласихме се. Лукас също пропуска мача. Дойде случаят с футболистите на Лудогорец - някои са контузени, а други, няма да дойдат, защото започват рано подготовка. За нас това е разочароващо, защото искаме да изградим друго лице на националния отбор. Знаем, че Недялков има проблем. Всеки преценява за себе си, а ние ще преценяваме на кой да разчитаме. Получихме доклад от медицинския екип и за Илия Груев.

Разочаровани сме от това, че клубове не пускат играчите си, защото разчитаме на тях. И ние в Черно море имаме национали. Не мисля, че е проблем за 4-5 дни. За в бъдеще ще преценяваме на кой ще разчитаме.

Светльо Ковачев също има проблеми с глезена и са му препоръчали почивка. Това са фактите", разясни Илиев за отсъстващите национали.

"Тези два мача за някои са контроли, но за други са подготовка за европейското. Тези хора, които дойдоха, ще защитават фланелката с чест и достойнство.

С Азербайджан имахме добри и не толкова добри периоди. Искаме да се увеличи самочувствието и контрола на топката. Да играем по-агресивно в защита и да стоим по-далеч от нашата врата.

Дай Боже да няма други контузии и да викаме други хора. Пожелавам на Антов да влезе в серия “А” и да изиграе мача със Словения.

Надяваме се да не ни изненадат. Футболистите знаят, че отиваме на добри мачове, отборите се готвят за европейското. Няма да имаме проблем с мотивацията. Може да имаме проблем с други неща на терена, но не и с мотивацията", сигурен е националният селекционер, който разясни и за това как ще съвместява работата си в Черно море с тази при "трикольорите".

"Сметнахме, че е добър вариант да водим националния отбор и да продължим с Черно море. Засега се справяма горе-долу - и на клубно ниво, и в националния отбор. Веско Бранимиров поема нещата и няма проблем. Видяхте, че Черно море се справи като в първия полусезон. Единствено ще е тежко, защото влизаме от лагер в лагер без почивка, но няма проблем", завърши Илиев.