0

С ептември Сф и Ботев Вр направиха 1:1 на Националния стадион „Васил Левски“. Срещата бе изгледана на живо от новия национален селекционер Младен Кръстаич, който беше в компанията на своя асистент Иван Иванов-Русия. За отбелязване е фактът, че гостите играха за пръв път с нов екип, който много напомня този на Селтик – зелено-бяло хоризонтално райе. 

Първият точен изстрел в двубоя бе отправен от Атанас Кабов, но Краси Костов изби топката. В 10-ата минута Жан-Пиер Да Силва подаде добре за Венцислав Христов, но централният нападател на гостите не успя да прати топката във вратата на Шейтанов. В 19-ата минута Димитър Костадинов получи до точката за дузпата, преодоля Кавдански с голяма доза късмет, но след това Браян Мендоса се намеси, за да не му позволи да отправи силен изстрел и Костов улови топката. 

Последваха две добри възможности за гол на Ботев Вр, създадени от Дани Генов. При първата от тях атакуващият футболист стреля с глава след центриране от корнер, но прати топката над вратата, а малко по-късно ударът му по диагонала бе спасен от Шейтанов.

В 47-ата минута Ботев Вр поведе. Жан-Пиер Да Силва направи фамозен пробив в стил „Неймар“. Той преодоля двама футболисти на Септември Сф с лекота и сервира топката на главата на Мартин Кавдански, който беше длъжен да вкара – 1:0 за врачани. Малко по-късно Чавдар Ивайлов можеше да убие интригата в срещата, но прекрасният му удар от фаул мина на милиметри от лявата греда на Шейтанов. Последва шанс за Гаврилов от Ботев Вр, който не нанесе добър удар.

В 79-ата минута Септември Сф изравни резултата. След пробив отляво топката стигна до резервата Реди Каса, който с голяма доза късмет намери Атанас Кабов и той с прострелващ удар не остави шансове на Краси Костов – 1:1. След попадението домакините натиснаха и затрудниха на два пъти Костов, който обаче се справи.