0

С ептември победи Ботев Пловдив с 2:1 в първи двубой от 23-ия кръг на Първа лига. 

Домакините поведоха в 20-ата минута, когато Мартин Петков направи добавка след блокиран удар с глава на Асен Георгиев. Ботев Пловдив изравни в 34-ата минута, когато Дилан Мертенс бе изведен от Антоан Бароан вляво от вратата и с плътен удар в близкия ъгъл вкара гол. Хората на Светослав Петров вкараха втори гол в 68-ата минута, когато Красимир Станоев изведе Симеон Александров зад защитата и младото крило с елегантен удар преодоля Хидайет Ханкич. 

Двата отбора започнаха предпазливо срещата, като никой не успяваше да установи траен контрол върху топката, но сякаш Септември бе малко по-активният тим на терена.

В 20-ата минута Септември изпълни корнер, при който Асен Георгиев се озова сам и стреля с глава, но Антоан Бароан изчисти от голлинията. При добавката Мартин Петков бе съобразителен и успя да вкара топката с глава във вратата на Ботев - 1:0 за Септември.

В 25-ата минута Ботев бе близо до изравняване, след като Виктор Генев засече центриране от ъглов удар, насочвайки топката към далечната греда, но там малко не достигна на Бароан да вкара гол. 

Септември - Ботев Пд. Снимки: start-photo.bg
Септември Ботев Пд Септември Ботев Пд Септември Ботев Пд
21

Натискът на "канарчетата" даде резултат в 34-ата минута. Тогава Бароан комбинира с Красиан Колев, като таранът с едно докосване изведе Дилан Мертенс зад защитата. Макар да бе в трудна позиция, шестицата стреля силно в близкия ъгъл и не остави шансове на Димитър Шейтанов – 1:1.

В 68-ата минута домакините хванаха "канарчетата" неподготвени и Красимир Станоев изведе Симеон Александров зад защитата. 19-годишният футболист се измъкна от засадата и с красив удар преодоля Хидайет Ханкич, правейки резултата 2:1.

След победата днес столичани заемат 12-а позиция с 22 точки, докато Ботев е 10-и с 26 точки. 

В следващия кръг за Септември предстои гостуване на „Тича“ срещу Черно море на 17 март, а Ботев приема Локомотив в дербито на Пловдив в неделя, 19 март.