0

С ептември София спечели с 3:1 дербито с Етър от 33-ия кръг във Втора лига и поведе в класирането. Гостите поведоха с гол от дузпа на Даниел Младенов (12), Иван Арсов (24), Асен Чандъров (39) и Марио Илиевски (79) донесоха пълния обрат за столичани. С две асистенции за домакините се отличи 18-годишният Красиан Колев. Победата беше пета поредна за тима на Септември, докато търновци вече имат четири срещи без успех.

Етър поведе в 12-ата минута от дузпа, вкарана от Даниел Младенов. 1

Централният защитник Иван Арсов се отличи в 24-ата мин., когато надскочи Георги Александров при центриране от корнер на Красиан Колев и с глава прати топката в мрежата на Етър за 1:1. 

Секунди след гола Айкут Рамадан вкара топката за втори път във вратата на Христо Иванов, но попадението бе отменено заради засада. В 39-ата мин. Асен Чандъров отбеляза с глава 2:1 за Септември след поредно хубаво центриране на Красиан Колев.

В 79-ата мин. Нападателят от Северна Македония Марио с неуловим удар край вратаря на Етър мушна 3:1 за ценната победа на Септември.

С 62 точки от 32 мача Септември е на първото място във Втора лига, следван от Спартак Варна с 59 точки, но и 2 мача по-малко. Трети е Етър с 59 т. От 31 мача, следван от Хебър (30 мача) и Монтана (32) с по 55 т.

„Не можем да си отбележим положенията, които създаваме, няма как да вземем и точка“, каза треньорът на Етър Веселин Великов. „Септември изпълниха шест корнера и ни отбелязаха 2 гола през първото полувреме. Елементарни голове получихме. 

Изтървахме положения, можехме и да изравним. Една глупава грешка от нашия вратар и 3:1. После имахме две чисти голови положения - от метър и половина не можем да вкараме, от голлинията също изчистиха. Няма как наистина да вземем точка, съжалявам за нашите привърженици. Целта ни е да се класираме в А група. С тази игра и такива пропуснати положения няма как да се случи“, добави Великов. Той постави на отбора си целта „да се надигнем и в мача със Спартак Варна да вземем и трите точки“.

Треньорът на Септември София Славко Матич похвали своите футболисти за ефективността им при статичните положения. "Заслужихме победата с представянето си. Вече имаме шест победи от 6 мача вкъщи. Бяхме шести в класирането, сега сме първи. Има още четири мача до края на сезона, но каквото и да стане, аз съм доволен. 
 
Уважаваме всички противници и няма да подценяваме никой. На крачка от елита сме, това е ясно.
 
Доволен съм, че отбелязахме два гола след ъглови удари. Вече имаме пет или шест гола от статични положения, а не сме получили нито един в нашата врата", заяви Матич.