0

Ц СКА за поредна година е големият опонент на Лудогорец в битката за титлата, като този път замесен е и Черно море. Интересно е, че обикновено на този етап от първенството (сега е 24 кръг) има три отбора, които са се откъснали малко или повече на върха. В момента Лудогорец е с 54 точки, а ЦСКА и Черно море са с три по-малко, докато четвъртият Левски е на шест точки от третото място.

През този сезон тимовете на върха вече изиграха мачовете помежду си и „червените“ са трагични при този баланс, като имат едва една точка от домакинството си на „моряците“. В същото време Лудогорец категорично затвърждава доминацията си в преките двубои с цели три победи и девет точки, губейки единствено един от първите си двубои в първенството с Черно море. Тимът на Илиан Илиев също е много силен – цели шест точки повече от ЦСКА.

Откакто „червените“ се връщат в елита с Гриша Ганчев през сезон 2016/17, те никога не са били отборът с най-много точки в оформилото се трио на върха през редовния сезон. През миналия сезон в топтриото се включват Лудогорец, ЦСКА и ЦСКА 1948, като „червените“ са с шест и изостават на две точки от разградчани. Преди три сезона пък третият елемент е Ботев Пловдив, събрал три точки, докато „армейците“ са отново три назад от разградчани. 

Интересно е, че във въпросния период Левски вече пет сезона не е сред трите най-добри в шампионата на този етап. За последно това се случи през 2018/19, когато ЦСКА изкара едва една точка от  мачовете със „сини“ и разградчани, докато левскарите бяха с пет повече. Аналогично е положението в първата година на ЦСКА с Ганчев в елита, когато „червените“ изкараха едва една точка от четирите срещи с Левски и Лудогорец, докато „сините“ имаха впечатляващите седем. 

Вижте пълната статистика в днешния брой на в. "Мач Телеграф"