0

 

Вече и малките деца около „Герена“ знаят, че Левски е изпаднал в много сериозна игрова криза. Отборът на Николай Костов се представя толкова скучно, тегаво и отблъскващо, че чак е неприятен за гледане. Причините вероятно са много, но нека се спрем на пет от тях, които са на път за пореден път да провалят сезона на „сините“. В сегашното си състояние думите на Николай Костов през лятото, че Левски ще се бори за титлата, звучат нелепо. 

1.Защитата е неузнаваема. 
Колкото и странно да звучи, това е първа причина за игровата криза. Най-силното оръжие на Левски миналия сезон. Продажбата на Сонко Сундберг се оказа с много сериозни последици. Хосе Кордоба загуби половината си от увереността си, трудно намира общ език с Кристиян Димитров или Ван Дер Каап, и това оказва влияние и върху играта на вратарите. Спомнете си мача с ЦСКА. Тотален спад във формата на Жереми Петрис, въпреки неограниченото доверие, което му гласува Николай Костов. В едни други времена, Петрис щеше да гледа видео в офиса на Левски от 8 сутринта до 17 часа. Само защото се колебае дали да си поднови договора.
2.Отсъствието на Уелтън. 
Абсурдно е нормален, европейски отбор да зависи от един футболист. Явно, Левски не е такъв. Отсъствието на бразилското крило разсипа играта в атака. Нея практически я няма. Фактите са безпощадни. За двата последни мача Левски създаде общо 4(!) голови положения. Едно от тях, срещу Берое, бе създадено от защитника Цунами.

Останалите причини четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX