0

 

Докато ЦСКА и Лудогорец си мерят шампионските амбиции, а Локо Пловдив буксува в последните мачове, тихомълком Черно море окупира първото място. Треньорът на „моряците“ Илиан Илиев е намерил баланса между ефекктивния футбол, подсладен вече и с доста  атрактивност, което доскоро не бе типично за варненци. В играта на варненци вече няма сривове и се поддържа постоянно високо ниво, което е много важно за дългосрочния план на „моряците“. Много важно е, че през този сезон Черно море играе изключително убедително като домакин за разлика от миналия сезон, когато гостуванията бяха силната страна на варненци. През сезон 2022/23 Черно море зае шестото място в класирането като домакин, докато бе трети при гостуванията със седем победи, четири равенства и четири загуби. 

Сега обаче „моряците“ се представят феноменално на „Тича“, записвайки шест победи и едва едно равенство с Локо Пд, което означава, че отборът е спечелил повече от 90% от възможните точки. При това в списъка с победите влиза и такава срещу Лудогорец. През този век Черно море се представя най-силно като домакин през сезон 2008/09, когато „моряците“ финишират с бронзовите медали, а начело на тима е покойният вече Кольо Спасов. Отборът спечелва впечатляващите 84,44% от точките. През сезон 2002/03 е другото най-добро представяне с 9 победи, 3 равенства и само 1 поражение, което носи 76,92% от пълния пакет точки. 

През 2009/10 Черно море няма загуба на свой терен, като записва девет победи и шест ремита. Това са третите най-добри показатели в първенството, като по-добре е само шампионът Литекс с 14 победи и и едно поражение, докато ЦСКА е с 10 успеха, четири равенства и една загуба.

Беспорно най-слабият домакински сезон е точно преди идването на Илиан Илиев през 2017/18. Тогава отборът заработва смешните 23,08% от точките. Георги Иванов – Гонзо започва сезона като губи от ЦСКА и Септември и прави реми със Славия. Наследникът му Емануил Луканов пък прави равенства на „Тича“ с Ботев Пд и Етър и губи от Пирин, Верея и Лудогорец.

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX