0

"За феновете е много важно да знаят имена, напускащи, пристигащи. Това е нормална част от работата", призна спортният директор на Ботев Пд Артур Платек. "За нас е много важно да имаме постоянен отбор с двама-трима нови. Спазваме добра политика. Продадохме един футболист – Ннади и привлякохме един играч+вратар от Хебър. Доволен съм от това. За мен трансферният прозорец започва сега. Скоро ще имаме добри новини за феновете и ще знаят кой идва и кой ще напусне", каза още той пред "Спортал".

"Смятам, че е много важно да нямаме контузени играчи. Един футболист е аут засега и това е Йонас Там, който не пътува с отбора за Турция. Другият е Хидайет Ханкич, който трябваше да се прибере при семейството си заради инцидент с неговата дъщеря. Един – двама са леко болни, което е нормално. В мача с Вайле Болдклуб видях, че имаме добра енергия. На тренировка играчите показват енергия. Трябва да подготвим отбора за първия мач в шампионата. Предстоят ни още две контроли срещу добри опоненти", коментира полякът.

"Въпросът за Ханкич е много лесен. Започнахме да търсим нов вратар в момента, в който Ханкич дойде при нас и каза, че иска да играе в друг отбор. Сега ситуацията е такава, че имаме четирима добри вратари, които ще трябва да се борят за своето място", заяви Платек.

"Кога ще се борим за титлата? За мен това е процес и не става от днес за утре. Още днес можем да сменим 16-18 футболисти, можем да вземем най-добрите играчи, но пак няма да се борим за титлата. За мен е много важно да имаме система и отбор. Всички да разговаряме помежду си и да има уважение един към друг. Всички играчи и хора в клуба да знаят правилата, които имаме тук. Когато направим това, тогава ще се борим за титлата", отсече Артур.

 

"Във футбола не е хубаво да казваш: „Тази година“. Когато дойдох в Ботев, задачата ми беше на стадиона да започнат да идват хора. Другата ми задача беше да играем добър футбол. Когато имаме това, тогава ще се борим за титлата. Надявам се, че ще играем добре през втория дял на сезона, ще се борим за Купата и ще стигнем до участие в европейските клубни турнири", завърши той.