0

К румовград е новак и пълен дебютант в българския елит. Но противно на очакванията, тимът, който домакинства на базата на Ботев Пд в Коматево, обърка сметките на големите. Първо победи Лудогорец, след това удари „жълто-черните“ на „Колежа“, а освен това не се даде на Левски, и то в двете срещи. За капак селекционерът Илиан Илиев повика двама футболисти от Крумовград в националния тим за контролите с Танзания и Азербайджан. Става дума за голмайстора на първенството Алекс Колев, както и талантливият халф Димитър Тонев. За да коментира всички тези позитивни моменти, „Мач Телеграф“ се свърза с шефа на Крумовград Басри Саров. Той е бивш борец на Берое и Арда, а освен това дълги години живее в Турция, където работи като футболен мениджър.
 

- Г-н Саров, Крумовград има повече национали от Левски и ЦСКА, след като Илиан Илиев повика в тима Алекс Колев и Димитър Тонев. Ласкае ли ви това?

- Хубаво е, че Илиан Илиев следи и вика наши футболисти в националния отбор. Това е голяма чест за нас и показва, че работим правилно и като добре смазана машина. И то на всички нива в клуба – футболисти, треньорите Станислав Генчев и Живко Миланов, както и ние като ръководство. До тези повиквателни се стига след много труд. И те са заслужени. Алекс Колев вече бе повикан и предишния път от Илиан Илиев, докато за Димитър Тонев това е дебютна покана. Браво на момчетата и нека продължават в същия дух.


 

- Димитър Тонев играе в Крумовград под наем от Ботев Пд. Искате ли да го задържите?

- Има доста време и важни мачове до края на сезона. Ще говорим по тази тема. Времето ще покаже какво ще се случи.
 

- Вашият тим е само на една точка от седмото място, което в момента заема Арда, а то дава право на бараж за Европа. Мислите ли за участие в турнирите?

- Както казах вече, има още много време до края на сезона. Ясно е, че ние мечтаем за играем в евротурнирите, но целта ни в момента е да завършим колкото се може по-напред и да радваме хората в Крумовград и региона. Макар и да не домакинстваме в нашия град, хората е вълнуват и се радват на успехите ни.
 

- Докъде стигнахте с проекта за нов стадион в Крумовград. Има ли някакви срокове, в които да се вмествате?

- Вече сме провели срещи с общината. Кметицата обеща, че ще имаме нов стадион. За нашия отбор е много важно да се върнем в Крумовград и да домакинстваме в града, защото жителите заслужават това. Надяваме се тази мечта да стане реалност колкото се може по-бързо.