0

Т рансферът на Тодор Неделев от Ботев Пловдив в Лудогорец бе коментиран от треньора на шампионите Анте Шимунджа и от защитника на „орлите“ Антон Недялков.
"Не съм доволен от резултата, защото бяхме по-близо до трите точки от тях. Беше трудно срещу качествения отбор на Левски. Динамиката беше добра“, отбеляза за мача треньорът.

„Имаше някои неща, които ни липсваха в завършващата фаза. Левски заслужи точката. 

Това е дерби. Трябва да се възползваш от всяка една възможност. Успяхме да се справим с всяка ситуация по най-добрия начин. В атака имахме 3-4 положения, които трябваше да вкараме. 

Мачът с Андерлехт беше много емоционален. Във физическо отношение изразходвахме страшно много усилия. Основната цел е титлата в България. 

Отпадането от Европа не променя нищо. Ще работим усилено, за да постигнем това. Все още има страшно много точки за печелене и губене. Искаме да бъдем шампиони. 

Предстои ни още много работа. Имаме проблеми с контузии, които не очаквахме„.

Шимунджа изтъкна, че Тодор Неделев, чийто трансфер от Ботев Пловдив бе потвърден официално от Лудогорец след мача с Левски, отдавна е на мушката на шампионите.

„Тодор Неделев е страхотен и опитен играч. Това е колективно решение, не зависи само от един човек. Имаме една цел. Няколко пъти през годините Неделев е бил близо до нашия клуб. Надявам се той да ни даде достатъчно качества." 

Антон Недялков коментира, че нещо липсва на Лудогорец. „Не мога да кажа какво не ни достигна. Може би има недостиг на самочувствие, индивидуална класа или на отбора игра. Има нещо, което липсва. 

Eвропейските мачове бяха за престиж, да надградим една степен. Не вярвам, че това ни е повлияло. Лудогорец трябва винаги да играе за победа и да се представи по най-добрия начин. Не бяхме това, което трябваше да бъдем. 
Лудогорец винаги се е борил да бъде шампион. До края на сезона има достатъчно мачове, ще направим всичко възможно, за да излезем първи. Какво ще се случи - ще разберем.

Всички знаем какво може Тошко Неделев. Той ще допринесе за вдигане на класата на отбора. Очаквам с нетърпение да влезе в отбора."