0

С тарши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа определи „орлите“ като главен фаворит за титлата в Първа лига. Словенецът обяви това при завръщането от лагера в Австрия снощи. 

„Имаме още няколко дни да се подготвим. Доволни сме от свършеното до момента. Откакто съм тук, се опитваме да се представяме като отбор. Мисля, че прогресираме относно това. Най-важното по време на подготовката беше да сме готови най-рано от възможното. 

Трябва да изиграем два мача, след които ще видим какво ще постигнем. Въпросът за Десподов е труден, защото още не тренира с отбора. Но възстановяването му е под контрол, от ден на ден е все по-добре. 

Не знаем как ще изглеждат съперниците ни през следващия сезон, но знам, че искам ние да сме по-добри. Мисля, че най-големият съперник на Лудогорец през новия сезон ще бъде самият Лудогорец“, заяви Шимунджа.

Самият Десподов заяви, че отборът е готов да направи силни мачове в европейските клубни турнири. Българският национал се чувства във форма, въпреки че пропусна част от  подготовката на колегите си.

„Чувствам се добре, почти съм готов да тренирам на 100% с отбора. Не мисля, че съм изпуснал много, знаете, играх три мача с националния отбор. Постоянно тренирам, във фитнеса, в басейна. Другата седмица се очаква да навляза напълно.

Отборът е готов, трябва да надградим още тази седмица. Готови сме да направим силни мачове в Европа. Момчетата направиха добра подготовка.

Трябва да видим по-силен Лудогорец. Няма слаби отбори, така че трябва да дадем максимума и да сме по-силни от миналата година, ако искаме да играем в ШЛ. Ако подценим нещата, може да ни изиграе лоша шега. Дай Боже да не стъпваме накриво. Имаме дълга скамейка, всички са добри футболисти. Със сигурност няма да подценим нито един мач, ще се борим на двата фронта", заяви Кирил Десподов.

На лагера в Австрия разградчани изиграха четири контроли, в които записаха 2 победи, 1 равен и 1 загуба. 

Лудогорец стартира с успех над РБ Линц с 1:0, а след това футболистите на Анте Шимунджа обаче допуснаха поражение с 0:3 от Ференцварош. Последва равенство с Гройтер Фюрт - 1:1 в контрола, която бе от две полувремена по 60 минути. „Орлите“ приключиха с категоричен успех с 3:0 над Нюрнберг.

Снощи отборът кацна в София.

Шампионите стартират в Първа лига другата седмица, като гост на Септември София.