0

Б отев (Пловдив) и втородивизионният Марица (Пловдив) завършиха наравно 2:2 в контролна среща, играна на базата на „канарчетата“ в квартал „Коматево“. 

Гостите поведоха с 2:0 до 36-ата минута с голове на Янко Ангелов и Веселин Марчев, но „жълто-черните“ стигнаха до равенството, след като точни бяха Мартин Секулич в 40-ата минута и Дилан Мертенс в 72-ата.

В игра за пръв път за Ботев влезе новото попълнение Ехие Укаки, а звездната покупка Георги Николов изгледа мача отстрани.

Участие в двубоя не взеха и Антоан Бароан, Хидайет Ханкич и Точукву Нади. 

Малко преди края на срещата Фаустас Степонавичус получи травма и бе заменен принудително. 

Това бе първа контролна среща за Ботев (Пловдив) от началото на зимната подготовка. В неделя „канарчетата“ заминават за Турция, където ще са на подготвителен лагер. За Марица двубоят бе втора проверка след успеха с 2:0 над третодивизионния Саяна (Хасково). 

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез обяви, че полузащитникът Точукву Нади ще бъде продаден. Наставникът говори пред медиите след първата контрола на тима от зимната подготовка – 2:2 с Марица на „Коматево“.

Керкез коментира слуховете за евентуални изходящи трансфери на Антоан Бароан и Хидайет Ханкич и потвърди, че Джаспър ван Хертъм не попада в плановете му за остатъка от сезона. 

"Не съм доволен, защото не спечелихме. Няма значение дали е официален мач, или контролна среща, аз искам моят отбор да побеждава“, строго отсъди роденият в Белград спец с босненско гражданство.

Той се спря и на слуховете за евентуални изходящи трансфери на Антоан Бароан и Хидайет Ханкич, които не взеха участие в контролата с Марица. 

"Успяхме да се подсилим с Николов и Укаки. Очакваме и един централен защитник. На този етап е това. 

Трансферният период винаги е динамичен, всичко може да се случи и трябва да сме готови да реагираме. 

Ситуацията с Бароан е ясна. Той има още 6 месеца от договора си. Докато е наш играч, ще го използваме. Той беше контузен, но ще поднови пълноценни тренировки на лагера в Турция. 

Ханкич също има контракт с нас, но имаше травма и не искахме да рискуваме. Ако постъпи оферта в клуба, ще преценим какво да правим."

Керкез потвърди, че Точукву Нади ще бъде продаден и се очаква в най-скоро време трансферът да бъде обявен официално. 

"Нади в момента не е в България. Мисля, че много скоро ще премине медицински прегледи и ще осъществи трансфер, който е много добър за клуба и за него самия. 

Джаспър ван Хертъм не попада в плановете ми за остатъка от сезона. Говорили сме с него за това и вече зависи от него дали ще си намери нов отбор", обясни Душан Керкез и отказа да коментира слуховете за евентуален интерес на клуба към вратаря на Хебър (Пазарджик) Матвей Игонен. 

Източник: БТА