0

В еднага след позорната загуба с 0:2 от ЦСКА 1948 в баража за Европа, шефовете на ЦСКА обещаха кардинални промени. Първата вълна на чистката помете треньора Стамен Белчев и целия му щаб, а втората ще засегне играчите, за които още преди мача се носеха слухове, че ще си събират партакешите.

Аут са бразилският сикарио Фернандо Каранга, нидерландците Мено Кох, Юрген Матай и Брадли де Нойер, колумбийците Данило Асприля, Браян Кордоба и Марселино Кареасо, интернационалните балканци - Енес Махмутович (Люкс), Емануел Шакич (Ав) и Лазар Туфегджич (Сър), френският тролей с безгранично доверие от предишния собственик и строител на къщички за пиленца Гриша Ганчев - Амос Юга, и сънародникът му Матиас Фаетон, гамбиецът Сейни Санянг, а положението с норвежкото трио Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет и Улаус Скаршем е висящо. Бразилският вратар Густаво Бусато, който продължи договора си за още 2 години преди апотеоза на четирибуквеното падение от Борисовата градина, също май вече е „сбогом, Гергино”.

От малцината българи в ЦСКА пътник е т.нар. капитан Иван Турицов, който трябваше да бъде махнат още след като опропасти миналогодишния сезон, изтървавайки дузпа в последните секунди срещу черната котка ЦСКА 1948.

Че чистотата е здраве ще разбере и държащият се нелепо тандем изпълнителни директори. Според информация на „Телеграф” мерникът на Стоян Орманджиев, чийто славен дядо е икона в клубната митология, и Филип Филипов им е бил вдигнат от позиционирания с легендарния си статут акционер Христо Стоичков, който мълчи оглушително.