0

Швейцарската футболна обсерватория CIES представи десетте играчи с най-високи очаквани трансферни стойности в 66 лиги по света, извън Топ 5 първенствата (Англия, Испания, Германия, Италия и Франция). Класацията е изготвена на базата на голям статистически модел.

Според изследването на CIES с най-висока очаквана трансферна стойност в efbet Лига е звездата на Берое - Себастиан Вия, който е оценен на 5,6 милиона евро. След него е халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски, чиято стойност е 3,5 милиона, следван от съотборника си Бърнард Текпетей - 3,4 милиона. Със същата стойност от 3,4 милиона е и нападателят на ЦСКА Матиас Фаетон.

Пети е друг играч на „орлите“ - Руан Секо, който е оценен на 3,2 милиона. Футболистите на ЦСКА Тобиас Хайнц и Християн Петров са оценени съответно на 3 и 2,9 милиона. Арда Кърджали има представител в класацията в лицето на Чинонсо Офор, който според швейцарците може да струва 2,8 милиона. Последните двама са Кайо Видал от Лудогорец за 2,7 милиона и Браян Кордоба от ЦСКА за 2,1 милиона.